Квалификуван електронски потпис


Областа на примена на електронски потпис е веќе деловна активност секој ден низ целиот свет.

Потребни се само неколку чекори.

Закажете состанок и научете како да добиете сертификат без да го напуштите вашиот дом или работа, без целосно онлајн нотар, сè што треба да направите е кликнете на i

Закажи состанок

Често поставувани прашања

Врвни вести за сертификати

ЦЕНОВНИК

Проверете колку чини комплетот за електронски потпис

понуда

Проверете ја нашата понуда за електронски потписи

Нашите решенија

СОВЕТНИОТ РЕШЕНИЕ СОДРИНАМЕ СИТЕ МОНИ ФУНКЦИИ НА ЕЛЕКТРОНСКИТЕ СИНГРАЦИИ:
 1. Потпишување на сите документи со правно дејство на непобивање
 2. 120 квалификувани марки (еквивалентно на датумот на нотар)
 3. Можност за поставување внатрешен потпис во PDF документи со графички симбол
 4. Автоматска проверка на валидноста на потписот во PDF документи (без потреба да се инсталира дополнителен софтвер)
 5. Автоматско препознавање на потпис на Потврда како доверба во софтверот Adobe Acrobat
 6. Квалификуван сертификат: - за доставување на билансот на состојба до Регистарот на национални судови во постапка S24
 7. Квалификуван сертификат: - за регистрација на размената на енергија
 8. Квалификуван сертификат: - за поднесување на единечен европски документ за набавки (EAT, ESPD)
 9. Квалификуван сертификат: - за испраќање е-декларации или ЈПК доставени до даночната канцеларија
 10. Квалификуван сертификат: - работи во согласност со сите клучни услуги на пазарот,
 11. Поддржани формати XAdES, CADES, PADES
 12. Поддржани типови потписи: надворешен, внатрешен, контраиндикатор, паралелен
 13. Поддршка за потпис за бинарни датотеки (PDF, doc, gif, JPG, tiff, итн.) И XML-датотеки

Нашиот предлог

Потребни за издавање целосно функционален нов сертификат се:

1/ Комплет за старт - неопходно за чување на сертификат и документи за потпишување (еднократна такса) плус случај

2/ Активирање на квалификуван сертификат - подготовка на документи за сертификација, потврда на идентитетот и издавање на сертификат (еднократна такса), можна опција:

  - квалификуван сертификат за 1 година
  - квалификуван сертификат за 2 години
  - квалификуван сертификат за 3 години

3/ Обновување на сертификатот со услуга за помош при обновување

Дополнителни опции:

1/ Инсталација и конфигурација на сертификатот (препорачана опција) - целосна поплавена инсталација и конфигурација на издадениот сертификат, зачувување на сертификатот на картичката, обука за употреба на сертификатот, техничка поддршка за време на периодот на важење на сертификатот - платена опција

2/ Изведба на договорот во просториите на клиентот - потпишување договор за сертификација во просториите на клиентот - платена опција

3/ Суштинска услуга на процесот на сертифицирање во странство - платена опција

4/ Обука за користење на сертификатот

5/ Помош при потпишувањето на документот (eKRS, CRBR, S24 портал, администрација, бизнис, јавни тендери и други) - дополнителна опција што се плаќа 

Ние ќе ве информираме за истекот на квалификуваниот сертификат 60, 30, 14 и 7 дена пред неговото истекување.

Бесплатен софтвер

Процертум менаџер на картички - Софтверот е дизајниран да управува со профилите на картичката cryptoCertum. Пријателскиот интерфејс им овозможува на корисниците на почетниците да генерираат ПИН-кодови за профилите на сертификати, исто така ви овозможува сами да ги отстранувате сертификатите од картичката, да управувате со ПИН-кодовите (променете или доделите ПИН-код),

ПИН-кодот може да се одблокира со PUK кодот и софтверот proCertum CardManager. За да го промените PIN-от, изберете го табот Безбеден профил во софтверот CardManager и притиснете го копчето Променете го ПИН-от, За да го направите ова, изберете јазиче Безбеден профил во софтверот proCertum CardManager и притиснете го копчето Нов ПИН,

Кога рачно инсталирате сертификат на картичка - фабричкиот PUK код е достапен во Certum панелот откако ќе кликнете на копчето Прикажи PUK. Автоматско откривање на PCSC читачи на картички инсталирани во системот,

Можност за генерирање извештај кој содржи детали за инсталираните читачи на картички, cryptoCertum картички и сертификати на нив со помош на алатката proCertum Diagnostic.

За време на процесот на обнова, можно е:

 - обновувања без доказ за идентитет (можете да го направите тоа брзо сами на Интернет без да го напуштите домот или работата)
 - обновувања во форма на електронски код
 - измени во периодот на важење на одржаниот сертификат (за 1 година, за 2 години или за 3 години)
 - промена на физичка криптографска картичка во мобилен сертификат (без физичка картичка - најавување со користење на токенот во апликацијата)

ЗАБЕЛЕШКА!

Во предмет на сертификација, успешно ги спроведуваме процесите на сертификација во Полска и во над 100 земји низ целиот свет. Ние сме специјализирани во услуги за сертификација на глобалните корпорации со посебен акцент на дистрибуирани структури.

Нашата техничка поддршка работи континуирано во 24/7 систем (24 часа на ден, 7 дена во неделата)

Изведба на договорот (на територијата на Република Полска): Физичкото потпишување на договорот се одвива по еднократен личен контакт на инспекторот ППТ во траење од 2-5 минути на избрано место (место на живеење, седиште на компанијата или друго). Локација - кое било на територијата на Република Полска. Договорите се потпишуваат на посебен терминал Без хартија и се ограничени на електронско доставување на 1-ви потпис и презентација на лична карта или пасош наведени во пријавата. Инспекторот за ППТ е правилно подготвен за COVID-19 и е обезбеден.

Издавање на сертификат: сертификатот се издава во рок од 30 минути по потпишувањето на договорот на таблетата, доколку договорот е потпишан до 15.00 часот. И кога договорот е потпишан по 15.00 часот во работните денови (или за време на викендите), сертификатот се издава следниот работен ден наутро.

Бесплатен софтвер

процертум паметен знак - Поддржани формати XAdES, CAdES, PAdES, Поддржани типови потписи - Надворешен, внатрешен, контрапотпис, паралелен, Поддржан QCA -Certum, CenCert, KIR, PWPW-Sigillum, Поддржан CA - усогласен со X.509, Поддржан TS - Да, техничка поддршка - Hotline + online (во текот на работното време на телефонската линија), Јазични верзии - PL и EN, Софтвер прилагоден на одлуката на Европската комисија во однос на форматот на референтниот потпис - Да.

софтвер процертум паметен знак е апликација за креирање и верификација на безбеден електронски потпис заверен со валиден квалификуван сертификат. Апликацијата овозможува управување со електронски документи, нивно електронско потпишување и проверка на електронски потписи и сертификати за јавни клучеви издадени од сите центри за сертификација во Полска.

Во оваа апликација има и модул Simplysign работна површинакој емулира поврзување на физичка криптографска картичка и читач на картички со компјутерот на корисникот. Благодарение на ова решение, без дополнителни трошоци, ќе можете да користите SimplySign во апликации кои бараат употреба на физичка криптографска картичка. процертум паметен знак е софтвер кој е дел од безбеден уред за креирање и потврдување безбеден електронски потпис

Придобивки од користење на електронски потпис
Бизнис
технологија
Правно
Клуч
Бизнис
100%задоволство
 • Добивате единствена услуга (првиот далечински е-потпис на пазарот),
  кој работи на мобилни уреди
  и благодарение на неговите предности тоа ќе ви помогне
  се здобијат со предност во однос на конкуренцијата.
 • Вие ги подобрувате или оптимизирате тековните деловни процеси во вашата компанија
  благодарение на што ја зголемувате продуктивноста на вработените и процесите
 • Заработете време и намалете ги трошоците во вашата компанија
 • Ние секогаш ви стоиме на располагање -
  суштинска поддршка
  експерти
технологија
100%задоволство
 • Алатката е во согласност со стандардот CSC
  (Конзорциум за потпис на облак)
  и платформите AdobeSign и Microsoft
  (потпис за канцелариски документи).
 • Услугата може да се користи со:
  паметен телефон, таблет
  и класично користејќи: компјутер, лаптоп.
 • Решението не бара физичка поврзаност на читателот
  и картички за компјутер или мобилен уред.
 • SimplySign може лесно да се интегрира
  со платформи за размена на е-документи
  или електронски банкарски систем
Правно
100%сигурност
 • SimplySign е компатибилен со
  Регулатива на Европскиот парламент и
  Совет на ЕУ бр.910/2014 од 23 јули 2014 година (ЕИДАС).
 • Е-потпис направен со употреба на SimplySign
  има ист правен ефект како и ракописен потпис.
 • Само неколку кликања на вашиот паметен телефон
  да ги потпише сите е-документи
 • SimplySign како квалификуван електронски потпис
  е призната во цела Европската унија.
Клуч
100%способности
 • Потпишување документи користејќи уреди
  мобилен или класичен на овој компјутер
 • Склучување договори за граѓанско право.
  Потпишување нарачки, нарачки, фактури
  и други финансиски документи.
 • Автоматско признавање на валидноста на документите
  PDF во Adobe Acrobat Reader DC
 • Соработка со други апликации кои работат на пазарот

ВЕРЦИЈА НА СОФТВЕР

Софтвер за управување со сертификати